Binali Selman
‘Zurnada peşrev olmaz’ tezini çürüterek, birçok düşünür ve kanaat önderini çelişkiye düşüren ünlü zurnazen Binali Selman, bu atasözünü gerçek anlamıyla mantık dışı bırakmıştır.
Sanatçı 1931 Bayburt doğumludur.Çocukluğunda çobanlık yapan Binali Selman’ın, Bayburt’ta mahalli düğünlerde başlayan namı, artık daha geniş bir coğrafyada söylenir olmuştu.
Bu yüzden Arif Sağ, Belkıs Akkale, Yavuz Top, Edip Akbayram, İzzet Altınmeşe gibi Anadolu ezgilerini yorumlayan birçok ünlü isimle yolu da kesişecekti…
Onun hakkını ilk teslim eden ise; “Bundan sonra davul benim, zurna senin” diyen ustası ve ağabeyi Yaşar Selman olur.
İlk zamanlar Zakir Peksert, Remzi Çavuldak gibi ünlü isimlerle İstanbul Taksim gecelerinde sahne alır.
1954te istanbul radyosunun açtığı sınavı kazandı, memur-sanatçı olarak radyoya girer. Geçimini sanatçı memur olarak sağlayan Binali Selman, 30 yıla yakın aralıksız İstanbul Radyosu’nda müzik hayatına devam etti.

Radyo ve Tv yayınlarındaki performanslarıyla büyük bir kitlenin dikkatini çeken Selman, Perküsyon ustası Okay Temiz’i de etkiler.Temiz, ‘Oriental Wind’ projesine Binali Selman’ı da dahil eder.En verimli yıllarını Okay Temiz ile geçiren Selman, dünyanın bir çok ülkesinde turnelere katılır.
Türk Müziğinde iz bırakan Binali Selman, çok sevdiği zurnasını ve saltanatını kendisi gibi mey icra eden oğlu Deniz Selman’a bırakır ve 1992 yılında aramızdan ayrılır.